Dags att se över familjens vackra 20-talshus!

Vi har ett gemensamt semesterhus för hela släkten ute på västkusten. Jag har spenderat många långa somrar därute. Nu när alla barnen (jag och mina syskon) har blivit äldre och fått egna barn har det börjat bli för litet för att vi ska kunna vara där samtidigt. Gemensamt kom vi därför överens om att vi ska renovera huset.

Jag läste att man måste ta kontakt med kommunen innan renoveringen kan dra igång. Ett 20-talshus kan nämligen ha ett historiskt värde som det självklart är viktigt att bevara.

Jag vet faktiskt inte så mycket om vårt hus. Det ska bli spännande att gå tillbaka i historien. Det jag vet är att mormor och morfar köpte det på 60-talet. De har berättat att det bodde en gammal dam där innan och hennes syster bodde i huset bredvid, men så mycket mer än så har jag faktiskt inte koll på.

En ny matsal och uteplats

Det vi har planerat nu i ett första skede är att bygga ut matsalen så att vi kan dela av rummet och använda en mindre del till ett nytt sovrum. Utanför matsalen har vi tänkt bygga en altan. En stor del av tomten består av klippor så vi kommer bygga upp altanen en bra bit ovanför marken. Om du har varit på västkusten har du säkert sett att detta är vanligt därute.

Just nu är jag på jakt efter tidsenliga detaljer. Vi behöver ha bland annat ha handtag till dörrarna som passar 20-talsstilen. Om du har några tips får du gärna höra av dig. Vi tänker oss att det här kommer att bli ett stort projekt, det får gärna ta tid, det viktiga är att allt blir snyggt och bra!

Inte långt kvar till semestern

Det här året tar jag traditionsenlig industrisemester och går på ledighet i juli. Den bästa tiden att vara på västkusten! Det ska bli kul att börja planera renoveringen med familjen, men jag ser också fram emot att ta det lugnt. Jag kan inte minnas när jag läste en bok senast. Om du har någon bladvändare att rekommendera får du gärna höra av dig. Jag har redan tittat ut en bok om just 20-talshus som jag ska köpa och ta med mig. Förhoppningsvis hittar jag lite inspiration där!

Leave a comment

Your comment