Den mer trygga bilen

volvoBilen är alltid något som skapar huvudbry. Oavsett hur bra bilen än fungerar så finns alltid den naggade oron i bakgrunden för att vad som helst egentligen kan hända. Bilen kan gå sönder, bilen kan skadas eller helt enkelt bara börja protestera. Det många med mig säkerligen tycker är att det inte är själva oron över reparationer som är värst, utan vad det kommer att kosta. Att bilen går sönder eller sluta fungera som den ska är egentligen mest störande och en rejäl vägbula i vardagen, men man vet samtidigt att problemet går att lösa genom att lämna in den på en verkstad. Det är när man väl ska hämta ut den och betala för arbetet som är mest påfrestande, och det som faktiskt kanske drar många från att lämna in bilen för kontinuerlig service, vilket i sig är ett sätt att undvika problem.

Men service och reparationer kommer som sagt att lämna ett ganska rejält hål i din plånbok, och det är en av de anledningarna som finns till att du behöver ha en sparad buffert. Att fixa med bilar är knappast något som gemene man kan, och har man lite koll så är inte ens det i sig en garant för att arbetet blir bra utfört. Här behövs experters hjälp, och det får man på verkstaden, oavsett vad problemet är. Priset är som sagt alltid en jobbig del av hela ekvationen, men turligt nog har branschen lyssnat på oron och kommit fram till ett sätt som löser det.

Jag har idag en Volvo, och det är en ganska driftsäker bil, men är precis som alla andra bilar i behov av återkommande service. För att inte det ska kosta för mycket för dessa servicetillfällen finns det nu ett serviceavtal för Volvo, vilket betyder att, om du tecknar ett sådant avtal, betalar en månadsavgift, som är betydligt lägre än den vanliga engångskostnaden. Då är det bara att lämna in och kvittera ut, utan en stor kostnad och med en bättre koll på din ekonomi!

Leave a comment

Your comment