Gör det bästa av sommaren!

För vissa betyder sommaren efterlängtad semester och för andra betyder den några intensiva veckor eller månader av sommarjobb. Oavsett hur man spenderar sin sommar tycker på vi Arbetaren Zenit att man ska göra det allra bästa av den! En del kommer att ha sitt allra första sommarjobb, och även om det kanske bara betyder att man ska rensa rabatter eller klippa gräs så vinner man mycket på att redan från början lära sig att ta sitt jobb på stort allvar. Att visa att man kan och framförallt vill arbeta kan löna sig.

Det kan till exempel vara lättare att få jobb på samma företag nästa sommar (eller att få jobba extra) om man verkligen visar att man gör ett bra jobb, och även om man kanske inte alls vill jobba där nästa sommar så är det aldrig fel att ha kontakter som kan intyga att man har gjort ett bra jobb som anställd. Sommarjobben är ju trots allt inte bara till för att man ska tjäna lite fickpengar, utan också för att man faktiskt ska förberedes för arbetslivet. Det kan kännas motigt att gå till ett jobb när man äntligen fått ledigt från skolan och solen skiner, men i längden kommer man att vinna på att göra sitt jobb ordentligt under den tiden man har det.

Den som ska ha semester bör också se till att göra det bästa av sommaren. Semestern är till för att vi ska kunna vila ut och komma tillbaka till jobbet med ny energi, och då gäller det att man verkligen ser till att man kan vila ut. Vissa tar på sig alldeles för mycket på semestern, och då är man i värsta fall tröttare när man kommer tillbaka till jobbet än man var innan semestern. Man ska förstås se till att göra roliga saker, som att resa, bada, åka båt, påta i trädgården eller vad man nu tycker om, men man måste tillåta sig själv att bara vara ibland också.

Så ha en riktigt trevlig sommar nu, och gör det bästa av den!

blomster

Leave a comment

Your comment