Maxa julledigheten

De flesta som har möjlighet väljer att ta ledigt under julen. Det är helt enkelt en tid då vi vill vara tillsammans med våra nära och kära, men tyvärr är det också en tid som många upplever som stressande. Att komma tillbaka till jobbet tröttare än man var innan man gick på ledighet är inte bra, så här kommer några tips på hur man kan göra julen mindre stressande och istället se till att kunna vila ut ordentligt!

I år är det lätt att få en lång ledighet utan att behöva ta ut så många lediga dagar. Genom att ta ledigt 22, 23, 29 och 30 december samt 2 januari så får man hela två veckors ledigt. Det är alltså två veckor till priset av en! En längre ledighet betyder fler dagar att vila upp sig på.

Många upplever stress kring julklappsinköpen, och eftersom man inte är ensam om detta så kan det vara bra att helt enkelt ta upp ämnet med de vuxna i familjen/släkten och kanske komma överens om att man bara ska köpa julklappar till barnen. Då slipper man köpa något för köpandets skull, och vill man ändå ge något så kan man kanske bestämma att var och en kan skänka en summa till välgörenhet istället.

Julmaten är en annan sak som kan kännas stressande. Det är mycket som ska lagas och allt ska finnas där enligt traditionen – även om vissa saker kanske äts väldigt sparsamt. Äter man ihop med andra så kan det vara en bra idé att göra julbordet till ett knytkalas. Var och en får en rätt eller ett område att ansvara för, och på så sätt behöver man bara koncentrera sig på en liten del.

Kommentera gärna om ni har fler tips på hur man maxar julledigheten så att man kommer tillbaka utvilad till jobbet!

jul

Leave a comment

Your comment