Se alla jobb som möjligheter

Vissa arbeten trivs man inte på, så enkelt är det bara. Tyvärr är det så i dagens samhälle att det är väldigt få förunnat att kunna välja och vraka bland lediga jobb. Ofta får man ta det som finns, även om man kanske har en utbildning inom något annat eller helt enkelt inte vill arbeta med det som erbjuds. Självklart ska man alltid ha mål och drömmar, och om man inte vill stanna kvar på sitt nuvarande arbete ska man göra allt i sin makt för att skaffa ett annat, till exempel genom att utbilda sig vid sidan av och hålla koll på och söka andra intressanta tjänster. Det är inte heller okej att vantrivas på ett jobb för att man känner sig dåligt behandlad, då bör man ta upp det med ansvariga och försöka göra skillnad.

Om man däremot “bara” anser att ens jobb är tråkigt bör man ändå se det som en möjlighet. Alla arbeten ger erfarenhet, oavsett vad det är man gör. Att städa eller stå och flippa hamburgare kanske inte känns speciellt inspirerande, men det gäller att ändå visa att man tar det på största allvar. Även ett tråkigt arbete kan i slutändan ge positiva effekter. För det första får man förstås en inkomst, men arbetslivserfarenheten är också en fördel när man i framtiden söker andra jobb. Om man visar att man är driven och gör sitt allra bästa på jobbet kan man dessutom bli tilldelad andra uppgifter, och en dag kanske man har arbetat sig upp till chef för hamburgerrestaurangen.

Poängen är att man ska se alla arbeten som möjligheter, även om det bara handlar om ett tråkigt sommarjobb där man ska rensa rabatter. Man vet aldrig var man får nya kontakter eller chanser att hitta något nytt och bättre, och den som visar att den vill arbeta kommer alltid att ha en större chans än den som klagar och gör sitt jobb utan glädje. Se det för vad det är, en möjlighet, och var glad att du faktiskt har ett jobb och en inkomst, för det är inte heller en självklarhet!

Leave a comment

Your comment