Våga starta eget!

Att starta eget är ett vågspel. Det finns alltid en risk att allt går åt skogen, och du får nästan alltid räkna med att de första trevande stegen kommer att ta dig ut på snåriga vägar som går långt ifrån rakt och där det finns många olika hinder och fallgropar att råka ut för. Men om du har en bra idé som du verkligen tror på kan det mycket väl vara värt chansen.

Nu behövs det förstås lite mer än en bra idé för att starta ett företag, men allt börjar ändå alltid med en idé. Tänk bara på alla små uppfinningar som finns. Som till exempel påsklämman. Har du funderat över hur den kom till? Kanske var det någon som satt och funderade på varför man envisas med att använda de där små plastbitarna som sitter på brödpåsen när man köper den, och insåg att det hela skulle lösas mycket enklare med en klämma. Men kom ihåg att det inte alltid är de mest logiska förklaringarna som har lett fram till resultatet.

WeLoc-klämman, som är originalklämman som alla andra klämmor är en kopia av, kom nämligen till efter ett möte mellan en cancerpatient och hans läkare som hade nya produktidéer inom cancerdiagnostik. Klämman från WeLoc utvecklades för att hålla vätsketät förslutning på en speciell plastpåse i en testprodukt för tidig diagnostik av urinblåsecancer. WeLoc-förslutarna finns idag i flera olika modeller och över 50 olika storlekar och kombinationer för miljövänlig förslutning och återförslutning av flexibla förpackningar. På www.klammor.se kan du läsa mer om detta.

Så har du en bra idé och modet och viljan att kavla upp ärmarna och kämpa för den så bör du absolut ta chansen och se om den kan leda någon vart. Det behöver inte sluta med att du startar eget, utan kan lika gärna leda till att du träffar rätt personer som vill utveckla din idé tillsammans dig. Man måste våga satsa för att kunna vinna, och världen vore mycket fattigare om det inte fanns nytänkare!

Leave a comment

Your comment